Welke raambekleding kopen voor mijn huis?

Ben je onlangs verhuisd en moet je nieuwe raambekleding kopen, dan is het slim om een kijkje te nemen naar de verschillende ruimten in het huis om te kunnen bepalen welke raambekleding het meest geschikt is. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten welke raambekleding je voor je huis moet kopen.

De juiste raambekleding kopen

Wil je raambekleding kopen, dan moet je letten op zaken zoals de stijl van je interieur, de vochtigheid in de ruimte, de privacy, de gebruiksvriendelijkheid, de functies, de lichtinval en de onderhoudsvriendelijkheid. Hier komt nog bij dat de ideale soort raambekleding verschilt per ruimte en dat je per soort raambekleding kunt kiezen uit een tal van soorten, vormen, afmetingen, kleuren en materiaalsoorten. Dit betekent dat je voor elke situatie, elk budget en elke interieurstijl wel een passende raambekleding kunt vinden.

De slaapkamer

Raambekleding kopen voor de slaapkamer vaak als eerste op het lijstje, aangezien je in de slaapkamerruimte tot rust komt aan het einde van de dag. Je kunt van een optimale en ongestoorde nachtrust genieten in een donkere en stille kamer als je kiest voor verduisterende rolgordijnen. Wil je zorgen voor nóg meer stilte en nóg minder licht in de ruimte, combineer de rolgordijnen dan met een zijgeleiding en cassette om geklapper en lichtkieren te voorkomen.

De woonkamer

Ga je raambekleding kopen voor de woonkamer, dan zijn gordijnen en jaloezieën de beste keuze. Het is echter wel verstandig om rekening te houden met de stijl van je inrichting, zodat je raambekleding koopt die past bij het geheel van je woonkamer. De meest populaire keuze voor de woonkamer is een plisségordijn, ideaal voor het waarborgen van de privacy binnenshuis en voor de lichtinval.

De keuken

Raambekleding kopen voor de keuken kan een lastige taak zijn omdat deze ruimte snel vuil wordt tijdens het koken of het serveren van eten en drinken. Dit maakt het slim om voor onderhoudsvriendelijke raambekleding te kiezen zoals plisségordijnen of rolgordijnen.

De badkamer

Ga je raamdecoratie voor de badkamer kopen, dan moet je kiezen voor bekleding die waterbestendig is om vergeling, schimmelvorming of beschadiging te voorkomen. Ook de lichtdoorlaat en de privacy zijn hierbij van groot belang. Ideale opties voor de badkamer zijn aluminium jaloezieën, polyester plisségordijnen of vouwgordijnen.

De entree

Heb je een glazen voordeur, dan kan de ideale raambekleding kopen een lastige taak zijn. De slimste manier om een glazen voordeur te bekleden is door middel van plisséklemmen om de gordijnen makkelijk aan de deur op te hangen.

De zolder

De meest praktische keuze voor de zolder hangt af van de soort raam, waaronder zolderramen, draaikiepramen of schuine zolderramen. Voor alle drie de opties is een rolgordijn de meest geschikte keuze, vooral als je ook een dakraamcassette inbouwt zodat het rolgordijn netjes op zijn plaats blijft.

Vraag om advies

Als je het alsnog niet makkelijk vindt om de ideale keuze te maken tussen de verschillende soorten raambekleding kopen, dan kan je altijd eerst om professioneel advies vragen aan een ervaren expert. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze zal maken als het aankomt op raamdecoratie kopen