Verhuizen naar nieuwbouw woning tips!

Ga je verhuizen naar nieuwbouw woning? Er komt er veel op je af. Enkele voorbeelden hiervan zijn het controleren van de integriteit van je huis, het voorbereiden van je nutsvoorzieningen, het plannen van je interieurinrichting, het wijzigen van je adres en het afsluiten van je opstalverzekering. Zodra je al deze dingen hebt gedaan kun je zorgeloos genieten van je nieuwe woning. Lees er hier meer over!

Verhuizen naar nieuwbouw woning altijd controleren

Je moet altijd de integriteit van je nieuwe woning controleren wanneer je erin trekt. Dat betekent dat je moet controleren op enige vorm van schade of problemen. Hoewel je dit meestal al eerder kunt doen, kun je dit het beste nogmaals doen wanneer je er bent ingetrokken. Zorg ervoor dat je je muren, vloer, plafond, armaturen, ramen, deuren en andere soorten constructies controleert. Vergeet ook niet om ook het sanitair en het elektrische systeem te controleren. Het is misschien een goed idee om uit te zoeken waar de meterkast en de waterkraan van je nieuwe woning zich precies bevinden. Dit zal een grote hulp zijn wanneer je iets moet nakijken dat verband houdt met je water of elektriciteit.

Regel alle contracten

Dit is eigenlijk een stap die je moet uitvoeren voordat je naar je nieuwe woning verhuisd. Als je gaat verhuizen zonder alle contracten af te sluiten, heb je geen toegang tot verschillende basisbehoeften. Zorg er dus voor dat je contact opneemt met de verschillende soorten dienstverleners die je nodig hebt, zoals water, elektriciteit, internet, tv-kabel en telefoon. Je hebt in je huidige woning waarschijnlijk al een aantal contracten lopen. Kijk even goed wat het opzegtermijn en is en beslis of je met dezelfde aanbieder in zee wilt gaan voor je nieuw woning.

Plan de interieurinrichting

Het plannen van je interieurinrichting is waarschijnlijk het leukste onderdeel van de verhuizing. Dit is de fase waarin je al je huishoudelijke artikelen gaat plannen en gaat verhuizen naar je nieuwe woning. Je kunt dit het beste van tevoren doen. Zo heb je in ieder geval een goed idee hoe je je spullen gaat regelen als je aankomt in je nieuwe woning.

Bekijk je verzekering

Informeer bij verhuizing naar een nieuwe woning bij je verzekeraar naar inboedel- en opstalverzekeringen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je mogelijk moet afsluiten. Voorbeelden van dingen waar je je huis tegen wilt verzekeren zijn brandschade, schade door natuurrampen of schade door indringers.

Adreswijziging doorgeven

Het is heel belangrijk om te onthouden dat je je nieuwe woning moet doorgeven aan de gemeente. Dat komt omdat niet alle entiteiten automatisch kunnen weten dat je naar een nieuw huis bent verhuisd. Voorbeelden van deze entiteiten zijn banken, notarissen, krantenabonnementen, sportclubs, goede doelen, werkgevers en nog veel meer. Je moet dit ook doen als je verhuist naar een nieuwe woning binnen de grenzen van dezelfde gemeente. Geef je wijzingen 4 weken van tevoren door, of in ieder geval binnen 5 dagen na je verhuizing. Anders moet je een boete betalen van meer dan 300 euro.