Tips voor een spiegel op maat laten maken

Een spiegel op maat laten maken, in eerste instantie lijkt het misschien een beetje overkill te zijn, maar in de praktijk wordt doorgaans al snel  duidelijk dat het dat helemaal niet is, integendeel. Bij het kopen van een spiegel spreekt het voor zich dat je altijd over bepaalde eisen zal beschikken. Het is doorgaans niet echt eenvoudig om een standaard exemplaar te vinden die perfect aan deze eisen tegemoet zal weten te komen. Indien je kiest voor maatwerk liggen de kosten uiteraard weliswaar iets hoger, daar tegenover staat echter dat je wel kan genieten van de voor jou perfecte spiegel. Zou jij hier nu graag meer over willen ontdekken? Lees dan vooral snel verder! 

Is een spiegel op maat laten maken voor jou echt nodig? 

De eerste vraag die je, je moet stellen voordat je overgaat tot een spiegel op maat laten maken is of dit voor jou wel echt noodzakelijk is of niet. Dit is natuurlijk compleet afhankelijk van de precieze eisen waarover je beschikt. Op dit vlak moet je jezelf bijvoorbeeld afvragen of een standaard spiegel voor jou wel echt tot de mogelijkheden kan behoren. Heb je daar bijvoorbeeld niet gewoon te strikte eisen voor? Bovendien zal je uiteraard ook op zoek moeten gaan naar een spiegel die op vlak van uitstraling past binnen het interieur van de ruimte waarin je ze wenst te integreren. Het zijn stuk voor stuk niet onbelangrijke zaken waar je steevast de nodige aandacht aan moet besteden. 

Hoe duur is een spiegel op maat laten maken?

Het is bekend dat een spiegel op maat laten maken in de praktijk gepaard gaat met hogere kosten dan wanneer je ervoor zou kiezen om een standaard spiegel te kopen. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat er in het produceren van een spiegel op maat toch wel behoorlijk wat extra tijd en werk komt te zitten. Betekent dit echter dat het prijskaartje van een maatwerk spiegel echt torenhoog oploopt? Dat nu ook weer niet. Bovendien kan je deze prijs op verschillende manieren zelf beïnvloeden. Wat dit betreft moet je onder meer denken aan de volgende zaken: 

  • Hoe groot moet de spiegel in kwestie precies zijn? 
  • Uit welke materialen moet de spiegel zijn vervaardigd? 
  • Wil je graag dat de spiegel over speciale eigenschappen beschikt? 

Door de jaren heen zijn de eisen van mensen met betrekking tot de spiegel die ze willen kopen aanzienlijk toegenomen. Dit resulteert dan ook logischerwijs vaak in een spiegel op maat laten maken. Door rekening te houden met onder meer het soort materiaal waaruit je ze laat vervaardigen zal je kunnen vaststellen dat je de prijs best een beetje naar je hand kan zetten.

Verno – Framed with Love

Ervaar zelf de bijzondere voordelen van een maatwerk spiegel

Er zijn best een aantal interessante voordelen verbonden aan een spiegel op maat laten maken. Niet in het minst beschikt een dergelijke spiegel over precies die visuele uitstraling die jij prefereert. Daarnaast kan je er echter doorgaans ook moderne snufjes in laten implementeren. Wat bijvoorbeeld te denken van ingebouwde spiegel verlichting of zelfs spiegelverwarming voor in de badkamer? Het zijn slechts enkele interessante opties die tot de mogelijkheden behoren.