Thuis puzzelen blijft gezellig

Puzzelen is een spel dat inmiddels een aantal eeuwen bestaat. Alhoewel het puzzelen soms ook professioneel wordt gedaan, is puzzelen grotendeels een hobby die door mensen of kinderen thuis wordt gespeeld. Er zijn vaak grote verschillen te vinden tussen puzzels, zoals het aantal stukjes, het merk of het thema. Ook bestaat er een flink verschil tussen puzzels voor kinderen en puzzels voor volwassenen. Wanneer je eigenlijk al een pro bent in puzzelen wil je misschien zelfs wel eens verder kijken, om jezelf bij een nieuwe puzzel echt eens uit te dagen.

Het verschil tussen puzzels voor kinderen en volwassenen

Er bestaan inmiddels miljoenen verschillende puzzels op de wereld. Vaak is er een verschil tussen puzzels voor kinderen en puzzels voor volwassenen. Puzzels voor kinderen worden er door gekenmerkt dat ze vaak niet meer dan 50 stukjes zullen hebben. Bovendien is de afbeelding duidelijk en zullen lijnen makkelijk op elkaar doorlopen. Puzzels voor volwassenen worden meestal wat ingewikkelder gemaakt. Deze bestaan bijvoorbeeld uit honderden, al niet duizenden stukjes. Veel afbeeldingen lopen daarnaast in elkaar over en de lijnen zijn niet altijd even duidelijk, waardoor je hier makkelijk uren zoet mee kan zijn.

Kijk eens verder online

Wanneer je meerdere puzzels hebt gedaan en jouw techniek steeds beter wordt, wil je misschien eens kijken om jezelf wat meer uit te dagen. In plaats van naar een lokale winkel te gaan, kijk eens op een puzzel webshop. Bij dit soort webshops kun je vaak filteren op verschillende categorieën, zoals het aantal stukjes of een merk. Probeer bijvoorbeeld eens een Unidragon puzzel uit, een puzzel van een bepaald merk met bijvoorbeeld een thema. Hierdoor leg je bijvoorbeeld niet een rechte puzzel, maar een puzzel met een bepaalde vorm, waardoor jij nog meer uitgedaagd wordt dan normaal. 

Tips voor de minder leuke kanten

Het kan één van de meest frustrerende handelingen zijn: je hebt jouw volledige puzzel afgemaakt en wil net het laatste stukje neer gaan leggen, wanneer je er achter komt dat deze niet in jouw puzzel past. Draai voor de zekerheid even het stukje rond en controleer anders de andere stukjes. Wat nog meer erg vervelend kan zijn is wanneer je een stukje van jouw puzzel mist. Om dit te voorkomen, begin je puzzel op een puzzelmat. Dit zorgt ervoor dat je jouw puzzel makkelijk kunt verplaatsen en niet zo snel stukjes kwijt zal raken. Bij zeer goede puzzelmatten kun je deze zelfs oprollen en daarmee de puzzel opbergen.

Samen puzzelen blijft het leukst

Uiteindelijk blijft het belangrijkste van puzzelen dat je plezier erin blijft houden. Misschien heb je wel vrienden of familie om je heen die net zo gek is op puzzelen als jij dat bent. In dit geval kun je ze best wel eens uitnodigen en begin dan vooral samen een puzzel, niks is namelijk leuker dan samen iets doen wat jullie beiden leuk vinden. Een puzzel afgemaakt? Wanneer hier een mooie herinnering achter zit wil je deze het liefst bewaren. Met puzzellijm kan dit. Hierdoor kun je ook nog eens jouw puzzel inlijsten en hiermee de herinnering bewaren.