Plinten bestellen: dat doe je als volgt

Er zijn verschillende redenen om nieuwe plinten bestellen van Mooieplinten. Je bent bijvoorbeeld bezig met een verbouwing of je huidige plinten zijn aan vervanging toe. Plinten online bestellen kent verschillende voordelen. Het aanbod online is net zo groot als offline. Je kunt vanuit je eigen luie stoel aankopen doen en alles geheel op maat laten produceren. Ook is het makkelijk kleuren combineren. Je zou een vloer- of wandplint kunnen zien als finishing touch in je woning. De vloer is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor scheppen van sfeer en het benadrukken van stijl in een interieur. Je wil natuurlijk dat de woningsfeer naadloos aansluit op de plinten die je hebt uitgekozen. Plinten kopen doe je nooit zomaar, maar altijd weldoordacht. 

Plinten bestellen: plan van aanpak 

Wie plinten gaat kopen, begint met het kiezen van een voorkeurstype. Zo bestaat er een duidelijk verschil tussen wand- en vloerplinten: de één bevestig je tegen de wand, de ander plak je op de vloer. Afhankelijk van de precieze afstand tussen het laminaat en de wand, dien je de gewenste dikte van de plint te bepalen. Zorg ervoor dat je voor voldoende speling zorgt, want sommige vloeren kunnen in de winter nog wel eens extra opkrimpen. Je wilt natuurlijk koste wat kost voorkomen dat de plint niet breed genoeg is om het hele gat af te dekken. 

Aanpak nieuwe plinten bestellen 

Uiteraard dienen de plinten bij de woonstijl aan te sluiten. Kies je voor plinten, let er dan op dat deze qua stijl aansluiten bij de woning. Er is een geschikte plint te vinden voor ieder type huishouden, van modern tot klassiek en van industrieel tot landelijk. Juist een jaren dertig woning? Ook dat is geen enkel probleem. Bij een specialist als Mooie Plinten vind je wat je zoekt. Vaak is het ook mogelijk plinten geheel op maat te laten maken. Vraag de expert naar de opties. 

Wat dacht je van een gladde plint? 

Gladde plinten bestellen wordt veel gedaan bij moderne interieurs. Gladde plinten zijn veelal muurplinten. Gemiddeld zijn ze tussen 9-12 centimeter hoog, met enkele uitschieters naar boven toe. Door de jaren heen is de gemiddelde plinthoogte steeds iets toegenomen. Die ontwikkeling zal je het eerst terug in woonprogramma’s en lifestylemagazines. Het voordeel van een hoge plint is dat dit luxe uitstraalt en bovendien de ruimte een rustige uitstraling geeft. 

Of toch een kraalplint? 

Kraalplinten bestellen? Je zag dit type plinten veelal in oudere woningen. De plinten droegen aan de authentieke woonstijl bij. Het fijne van de kraalplint is dat je deze, net als de gladde plint, in bijna elk type woning kwijt kunt. Het fijne van de kraalplint is dat deze in tal van kleuren kan worden uitgevoerd. Ook kun je bijna ongelimiteerd variëren met hoogte en dikte. 

Luxe- of monumentplinten bestellen 

Luxe plinten modellen betekent extra fraaie modellen in huis halen. Dit zijn plinten die van fraaie accenten zijn voorzien. Het kiezen van accenten heeft alles te maken met smaak en woningstijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zachte afgeronde vorm of juist een extra sierrand? Wie een echte liefhebber van sierranden is, kan het beste een monumentenplint bestellen.