Nepplanten kopen doe je zo

Als jij iemand bent die houdt van de groen, frisse en natuurlijke uitstraling van planten, dan kun je ervoor kiezen om echte planten aan te schaffen. Steeds meer mensen echter, besluiten voor nepplanten te kiezen. Dat is niet voor niets, want aan namaak planten kleven behoorlijk wat voordelen. We vertellen je er graag over. Zo kun je ontdekken of nepplanten eventueel ook geschikt voor jou zijn; op kantoor of thuis.

Er gaat helemaal niets boven groen

Er gaat niets boven groen. Planten zijn prachtig en geven elke ruimte extra uitstraling. Aan de andere kant zijn er mensen die liever niet teveel tijd willen besteden aan het water geven, het bijknippen en het bemesten van planten. Is dat aan de orde, dan kun je beter kiezen voor nepplanten. Dan hoef jij jouw planten nooit water te geven en bijknippen is al eveneens compleet overbodig.

Dit zijn de voordelen om voor nepplanten te kiezen

Nepplanten. Ze gaan nooit dood en zijn elke dag even mooi. Dat klinkt wellicht wat vreemd, maar het is een waarheid als een koe. Namaak planten zijn gewoon elke dag in topvorm. Onderhoud? Dat heb je amper als je besluit te kiezen voor nepplanten. Je zou ze elke ochtend even in model kunnen brengen als jij dat nodig acht en je zou zo nu en dan eens kunnen kiezen voor een nieuwe pot en een nieuwe plaats. Verder hoef je helemaal niets te doen als je besluit te kiezen voor nepplanten. 

Je ziet geen of amper nog verschil tussen een echte en een nepplant

Er zijn mensen die beweren dat echte planten altijd mooier zijn dan een nepplant. Niets is echter minder waar. Nepplanten zijn tegenwoordig namelijk amper nog te onderscheiden van echte planten. Zet een kunstplant en een echte plant naast elkaar en de verschillen zijn met het blote oog amper waarneembaar. Je moet eerst de plant aanraken wil jij kunnen onderscheiden wat nou eigenlijk de echte plant is. Daarmee laat de kunstplant zien dat het zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld heeft. 

De nepplanten zijn al lang niet meer duur

Nog iets. Kies je voor namaak planten dan doe je de mensen die gevoelig zijn voor echte planten een groot plezier. Veel mensen zijn namelijk allergisch voor echte planten. Echte planten kunnen dus zorgen voor irritatie aan de ogen, de huid en de slijmvliezen. Dit is met een nepplant nooit aan de orde. Namaak planten zijn bovendien helemaal niet meer duur. Veel mensen denken dat een kunstplant per saldo duurder is dan een echte plant. Bezoek een winkel en je weet meteen dat het tegendeel waar is!

Goede nepplanten gaan een leven lang mee

En zo is het helemaal niet onlogisch dat steeds meer mensen kiezen voor nepplanten. Je zet ze neer en hebt er geen omkijken meer naar. Ze veroorzaken geen allergische reacties en ze zijn elke dag in topvorm. Je zou bovendien kunnen stellen dat een kunstplant een leven lang meegaat en een leven lang voor een groen uitstraling zorgt.