Hoe moet je een verf vergelijken?

Als een huiseigenaar stuit je op veel verschillende klusjes. Als je dit allemaal zelf doet, voelt het soms een beetje aan alsof je er helemaal alleen voor staat en de wereld alleen aan moet kunnen. Dit is niet zo, Verf Beter met de beste tips. Neem nou als voorbeeld dat je een muur moet schilderen. Je muur schilderen, daar ben je natuurlijk wel even mee bezig als het goed moet gebeuren. Dit komt omdat een muur schilderen niet na één keer een kwast er overheen halen klaar is. Daarnaast zul je de juiste benodigdheden moeten aanschaffen. Een verfbak, meerdere kwasten, schilderstape, een middel om de verf te mengen en natuurlijk de verf zelf. Bij dat laatste gaan mensen vaak de mist in. Je moet namelijk je verf vergelijken. 

Waarom verf vergelijken?

Allereerst is het handig om het belang van je verf vergelijken even te benadrukken. Als je dit belang niet begrijpt, zul je ook niet zo snel actie ondernemen. Dit is zonde, want het is een essentiële stap in het proces van je huis onder handen nemen. Maar waarom dan? Wat is er zo belangrijk aan je verf vergelijken? Nou, als je dit niet doet kun je behoorlijk de mist in gaan. Je kiest zomaar een verf, terwijl jij denkt dat dit een bewuste keuze is geweest. Nee, dat is het allesbehalve. Een bewuste, weloverwogen keuze maak je namelijk door je verf met andere verven te vergelijken. Anders kom je uit met een verf die niet de juiste kleur heeft, die niet dekkend genoeg is of te duur is. Dit willen wij, en jij dus ook hopelijk, graag voorkomen. Daarom vertellen we je hieronder waar je op moet letten in dit proces. 

Dekking

Het allereerste waar je op gaat letten bij je verf vergelijken is de dekking. De dekking is van essentieel belang. Als de dekking niet voldoende is, zul je achterblijven met een muur die nog een beetje ‘doorschijnt’. Dit resulteert in een lelijk effect, een effect dat je totaal niet voor ogen had. Daarnaast zul je die dekking zo goed mogelijk moeten koppelen aan de hoeveelheid verf die je gebruik. Tuurlijk, een verf waar je 6 lagen van gebruikt en aanbrengt zal behoorlijk dekken. 

Prijs

We blijven immers allemaal Nederlanders, dus we letten nu eenmaal heel streng op de prijs. Dit is logisch, je wil niet teveel betalen voor producten. Toch moet je je, ook met het verf vergelijken op basis van de prijs, beseffen dat goedkoop in vrijwel alle gevallen duurkoop is. Ga daarom niet meteen voor het allergoedkoopste, maar neem ook andere factoren mee in je keuze. Dit kun je meteen doen in hetzelfde proces waar je nu al mee bezig bent; het verf vergelijken.

Hoeveelheid

Ook de hoeveelheid zul je moeten meenemen in je beslissing van het verf vergelijken. Je kunt wel een goed dekkende, relatief goedkope verf hebben, maar als deze maar 2 liter is, heb je er niets aan. Je zult daarom enorm goed moeten letten op hoeveel je nu eigenlijk krijgt voor waar je voor betaalt. Dit doe je gemakkelijk met het verf vergelijken!