De verschillende boxsprings

Ben jij op zoek naar een nieuw bed? Dan kan het voorkomen dat je aan het kijken bent naar boxsprings. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en om deze reden zullen we in dit artikel de drie typen uitlichten. Echter, voordat we overgaan tot de verschillende type boxsprings gaan we het eens hebben over wat boxsprings nu daadwerkelijk zijn. Hierdoor ben jij na het lezen van dit artikel in staat om een zelf de juiste keuze te maken als het gaat om het kiezen van een boxspring

Wat zijn boxsprings nu precies?

Een boxspring is een gestoffeerde bedbodem die over het algemeen voorzien is van een binnenveringen of pocketveringen. Over het algemeen zijn de verende bedbodems bevestigd in een metalen of houten frame dat op pootjes staat. Veel mensen noemen een boxspring om deze reden ook wel een compleet bed. Kort samengevat is het dus een bed waar je op kunt slapen dat voornamelijk is gefabriceerd in grote stukken. Welke type boxsprings heb je dan? 

Type 1: De vlakke boxspring

De vlakke boxsprings worden ook wel de vaste boxspring genoemd. Deze boxspring bestaat uit een frame met daarin een bedbodem. In het bedbodem zit over het algemeen Bonell binnenvering of pocketvering. Vervolgens ligt hier een matras op zodat je hier heerlijk op kunt slapen. Het is goed om te benoemen dat een vlakke boxspring niet elektrisch verstelbaar is. Ben jij dus op zoek naar een elektrisch verstelbare boxspring, dan is het aan te raden om verder te kijken naar een andere type boxspring.

Type 2: De elektrische boxspring

Een boxspring die elektrisch verstelbaar is, is voorzien van een of twee motoren die aan het hoofdeinde zitten. Hiermee is het mogelijk om het voeteneinde in hoogte te doen verstellen. Heb jij tweepersoons matras? Dan is het fijn dat ze onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. In dat geval is het noodzakelijk om een splittopmatras te gaan gebruiken. De reden dat mensen voor een elektrische boxspring kiezen is omdat deze over het algemeen meer comfort bieden. Je kunt de boxsprings namelijk volledig naar je eigen wensen instellen. Let wel op, de kosten zijn wel een stuk hoger.

Type 3: De Scandinavische boxspring

Deze type boxsprings zijn bijna hetzelfde als de vlakke boxspring. Bij de Scandinavische boxspring is de pocketvering aangevuld met diverse comfortlagen. Zo is niet alleen het onderstel voorzien van een stoflaag, maar de matras zelf ook. Daarnaast is het ook goed om te weten dat bij dit type product materialen worden gebruikt zoals katoen en Kasjmier. Kortom, je zult wat duurder uit zijn dan de vlakke boxspring, maar je krijgt er een stukje comfort voor terug.

Kun jij geen keuze maken?

Kun jij na het lezen van dit artikel geen keuze maken als het gaat om boxsprings? Dat is erg vervelend, maar dat betekent nog niet dat je het moet opgeven. Het advies hierbij is om naar een specialist te gaan zodat hij/zij je kan adviseren over de beste boxspring passend bij jouw wensen. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken.